•  Leirin lähellä on pieni puro, joka virtaa Valoklaanin reviirin läpi.
 • Lähellä leiriä on hiekkakuoppa, jossa oppilaat harjoittelevat taistelua.
 • Länteen leiristä katsottuna on Pöllöpuu, jossa asusti aina pöllöjä.
 • Itään leiristä katsottuna ovat Käärmekivet, joka on aukea alue, jossa on runsaasti saalista ja aluskasvillisuutta, mutta siellä asuvat kyykäärmeet voivat tappaa kissan.
 • Käärmekivien vieressä on Suuri vuorivaahtera, suuri puu, jossa oppilaat opettelevat kiipeämistä.
 • Puroklaanin vastaisella rajalla sijaitsevat Aurinkokivet, joista on kauan käyty taistelua Puroklaanin kanssa. Kivet ovat sileitä, sijaitsevat röykkiössä ja aurinko lämmittää niitä, jolloin kivet ovat mukavan lämpimiä. Lisäksi Aurinkokiviltä löytyy riistaa.

 

 

Kuva isompana klikkaamalla kuvasta.

 

PUROKLAANIN REVIIRI

 

Puroklaanilla on metsän lounaisin osa reviirinään joen oikealla puolella. Heidän reviirinsä on pääosin aukeaa tasankoa, ja heidän leirinsa on isolla, kuivalla saarella, jonka ympärillä on kaisloja, jonka pystyy tavoittamaan vain uimalla (kuitenkaan sellaista saarta ei näy kartalla).

Puroklaanin reviirin maamerkkejä:

Joki, klaanin saaliin lähde. 

-ei vielä kuvaa. (Jos tiedät hyvän kuvan (jokiklaanin) reviiristä,  olisi kiva jos kertoisit:3 )

VUORIKLAANIN REVIIRI

 

Vuoriklaanin reviiri on metsän koillisin osa. Se on pääosin rämeistä ja kosteaa maata, jossa ei ole paljoa puita. Sen eteläistä rajaa pitkin kulkee Ukkospolku, jonka alitse kulkee tunneli, joka johtaa Valoklaanin reviirille. Heidän leirinsä on mutaisessa kuopassa, jota ympäröi karhunvatukkapöheikkö.

Vuoriklaanin reviirin maamerkkejä:

Eteleässä, leiristä katsottuna, on Palanut vuorivaahtera, vanha puu, johon iski salama kauan aikaa sitten. Vuoriklaanin oppilaat oppivat sen luona metsästämään yöllä ja hiljaista vaanimista.
Lännessä, leiristä katsottuna, on Haaskala, kaksijalkojen kaatopaikka, joka on tautien ja rottien koti. Se tarjoaa Vuoriklaanille ruokaa lehtikatona.
Lounaassa, leiristä katsottuna, on kaksi kaksijalkojen tunnelia, jotka kulkevat ukkospolkujen alitse. Toinen niistä johtaa Nelipuulle: kaummas länteen, ja toinen johtaa Pilviklaanin reviirille.

 

-ei vielä kuvaa 3':

 

PILVIKLAANIN REVIIRI

 

 Reviiri on  lähimpänä Kaksijalkalaa,  jossa kaksijalat (ihmiset) asuvat, ja sen takia nämä tuntevatkin kaksijalat parhaiten. Reviiri on pääasiassa avointa nummea. 

Reviiri

Metsässä

Leiri - Sijaitsee syrjässä hiekkaisella alangolla niityllä. Leiri on hyvin suojassa tuulelta, mutta siihen on helppo hyökätä.
Mäyrän hylkäämä pesä - Tunneli joka oli aikoinaan mäyrän pesä.
Rotko - Syvä rotko joen maastossa, Puroklaanin rajalla. Oppilaita kielletään menemästä tänne.
Kaksijalkojen maatila - Luoteessa Pilviklaanin rajalla sijaitseva maatila.
Näköalakivi - Suuri kivi Pilviklaanin rajalla, Nelipuuhun päin. Kiven päältä näkee hyvin, mitä nummilla tapahtuu.

 

 

Muita alueita lähellä

 

Nelipuu

Nelipuu on neljän suuren tammen rykelmä. Puiden keskellä on suuri kivi, jota kissat kutsuvat Puhujankiveksi. Sen päältä klaanipäälliköt kertovat uutisia kokoontumisessa. Nelipuu ei kuulu kenenkään klaanin reviirille ja se on vapaata aluetta kenelle tahansa.

Korkokivet

Korkokivet on hylätty louhos luoteisosassa. Se on helposti nähtävissä oleva maamerkki. Tunneli johtaa Kuukiven luokse, jonka avulla parantajat ja päälliköt kommunikoivat Tähtiklaanin kanssa. Korkokivet eivät myöskään kuulu minkään klaanin reviirille ja on vapaata aluetta, kuten Nelipuukin.

Kaksijalkala

Alkaa luonnollisesti kaksijalkojen asutuksesta. Kaksijalkala sijaitsee osittain Taivasklaanin vanhalla reviirillä.

Korkeamännyt

Itään kaksijalkalasta sijaitsee Korkeamännyt. Siellä kasvaa korkeita mäntyjä. Keskellä Korkeamäntyjä sijaitsee Puusilpomo.

 

Soturilaki

Soturilaki on joka klaania koskeva esi-isien asettama laki, jonka rikkomisesta seuraa rangaistus.

-Soturikissat wiki

 1. Puolusta klaaniasi, tarpeen tullen jopa hengelläsi. Sinulla voi olla ystäviä muista klaaneista, mutta uskollisuutesi tulee pysyä sinun klaaniisi, vaikka joutuisit taistelemaan taistelussa ystäviäsi vastaan.
 2. Älä saalista tai tunkeile toisen klaanin alueella.
 3. Klaaninvanhimmat ja pennut ruokitaan ennen sotureita ja oppilaita. Oppilaat eivät, ilman erikseen myönnettyä lupaa, saa syödä ennen kuin ovat metsästäneet ruokaa klaaninvanhimmille.
 4. Saalista tapetaan vain syötäväksi. Kiitä Tähtiklaania sen hengestä.
 5. Pennun on oltava vähintään kuusi kuuta vanha tullakseen oppilaaksi.
 6. Vastanimitetyn soturin on vartioitava yhden yön ajan puhumatta ja hiljaa nimittämisensä jälkeen.
 7. Kissasta ei voi tulla varapäällikköä ellei hän ole ollut vähintään yhden oppilaan mestari.
 8. Varapäälliköstä tulee klaanin päällikkö kun edellinen päällikkö kuolee tai eläköityy.
 9. Varapäällikön kuoltua tai eläköidyttyä, uusi varapäällikkö on valittava ennen seuraavaa kuuhuippua.
 10. Kaikkien neljän klaanin kokoontuminen pidetään täydenkuun yönä rauhan vallitessa. Klaanien välistä taistelua ei saa esiintyä tänä aikana.
 11. Rajat on tarkastettava ja merkattava joka päivä. Haastakaa kaikki tunkeutuvat kissat.
 12. Yksikään soturi ei saa laiminlyödä pentua kivussa tai vaarassa, vaikka pentu olisi eri klaanista.
 13. Klaanipäällikön sana on soturilaki.
 14. Kunniakkaan soturin ei tarvitse tappaa vastustajaansa voittaakseen, ellei vastustaja ole soturilain ulkopuolella tai tappo on välttämätön itsepuolustukseksi.
 15. Soturi hylkii kotikisun pehmeää elämää.
 16. Jokaisella klaanilla on oikeus olla ylpeä ja itsenäinen, mutta ahdingossa heidän on unohdettava rajansa ja taistella rinta rinnan suojellakseen neljää klaania. Jokaisen klaanin on autettava toisiaan, ettei jokin klaaneista tuhoutuisi.

Poikkeukset

 • Kissat jotka ovat menossa Kuukivelle tai Kuulammelle saavat kulkea klaanien reviirien kautta, jotta kissa pääsisi määränpäähänsä.
 • Järvellä kissat voivat kulkea muiden klaanien reviirillä, kunhan he kulkevat kaksi ketunmittaa järvestä.
 • Kissat voivat kulkea toisen klaanin reviirille, jos heillä on jotain kerrottavaa ja raportoitavaa.
 • Jos Tähtiklaani lähettää merkin/unen.

Muita sääntöjä

 • Parantajalla ei saa olla kumppania tai pentuja.
 • Pentujen täytyy pysyä pentutarhassa kunnes heistä tulee oppilaita. Pennut eivät saa myöskään saalistaa.
 • Klaanit eivät saa liittoutua häätämään toista klaania.
 • Kissa ei saa syödä mennessään Kuukivelle tai Kuulammelle puhumaan Tähtiklaanin kanssa.

 

4 klaania...

 

Kristallimyrskyssä on siis 4 kissaklaania,  kotikisuja,  erakoita ja luopioita. Klaanit ovat Pilviklaani,  Valoklaani,  Puroklaani ja Vuoriklaani.  Jos täällä olisi kirjojen klaanit,  olisi Valoklaani Myrskyklaani,  Puroklaani Jokiklaani,  Vuoriklaani Varjoklaani,  ja Pilviklaani Tuuliklaani. Vaan ei ole, vaikka nämä ovatkin samoilla reviireillä,  ja samanlaisia piirteitä, ei ne ole samat klaanit, ei lähellekään, eikä vain nimenvaihdos muuta heitä. Jos Kristallimyrskyn ja Soturikissojen klaanit olisivat olemassa, eläisi 9 klaania, Taivasklaani mukaanlukien,  ympäri maailmaa. Mutta siis,  asiaan... allaolevat jutut ovat vain sellaisia yleisiä luonteenpiirteitä,  poikkeuksetta  kaikki eivät ole sellaisia, on paljon eroja.

 

Pilviklaani

Luonteenpiirteitä: Pilviklaanilaiset ovat äänekkäitä ja raisuja. He nauravat, vitsailevat ja hurjastelevat ehkä liikaakin, ja he antavat paljon anteeksi. He ovat erittäin oikeudenmukaisia ja antavat mahdollisuuden.

 

Ulkonäköpiirteitä: He ovat normaalikokoisia, mutta lihaksikkaita, ja hännät ovat pitkät. Turkki on tuuheaa ja pitkää. Heidän kyntensä ovat lyhyet mutta hyvin terävät. Polkuanturat kovat, ja helppo hyppiä. Heillä on loistava hyppyvoima.

 

Erikoistaidot ns näkö ja kuulo parhaimmistoa. Omaavat myös melko terävät kynnet. Hyppyvoima loistava.

 

Valoklaani

Luonteenpiirteitä: Valoklaani on hyvin itsevarma mutta hiljainen ja omissa oloissaan viihtyvä klaani. He ovat urheita ja seikkailunhaluisia, mutta ovat yleensä hiljaisia, ja vain tarkkailevat asioita etäisinä.  Vastaukset ovat usein lyhyitä.

Ulkonäköpiirteitä: valoklaanilaiset ovat usein solakoita,  sellaisia normaalin rotevia.  Heillä on suuret korvat, ja kaikista klaanista terävimmät kynnet. Turkki on keskipitkää ja hyvin pehmeää ja lämmintä. Itse tassut ovat leveät ja isot, mutta muuten he ovat melko hoikkia,  vaikkeivät toki laihoja tai pieniä. Yleisin turkinväri on oranssi, ruskea ja kellertävä.

Erikoistaidot ns: valoklaanilaiset omaavat loistavan hajuaistin ja kuulon. He kuulevat ja haistavatkin klaaneista parhaiten, yleensä. Vaikka he ovatkin normaalin kokoisia, ovat he hyvin vahvoja. Sen lisäksi he ovat hyviä metsästämään ja hiipimään. Metsästystaidon ansiosta he eivät yleensä näe nälkää yhtä lailla kuin muut klaanit lehtikadon aikana.

Säännöt: normaalin soturilain lisäksi heillä on omiakin sääntöjä:

-sairaat ja pennut ovat etusijalla, jopa ennen päällikköä

-vanhuksia ja sairaita tottelevat kaikki, jopa varapäällikkö. 

-omaa klaanilaista ei saa tappaa, eikä vahingoittaa ilman taistelurinkiä. 

 

Puroklaani

Luonteenpiirteitä: puroklaanilaiset ovat yleensä puheliaita ja suopeita.  Vaikka he pitävätkin tiukasti omastaan kiinni, ovat he valmiita lahjoittamaan omia käyttöasioita muille, jotka enemmän tarvitsevat niitä. Klaanin kesken he usein lainaavat toistensa pieniä tavaroita. Jokainen klaanissa kuuntelee toisen mielipiteen ja kertoo omansa sovittelevasti.  He osaavat jutella asioista ja sopia niistä, ja kaikki myöntelevät usein. Sen lisäksi he keräilevät kaikkea kaunista ja kiiltävää.

Ulkonäköpiirteitä: Puroklaanilaiset ovat hyvin solakoita ja hoikkia, mutta heillä on pitkät jalat. Yleensä heille on kehittynyt veden- ja osittain tuulenpitävä karva, joka on melko lyhyttä. Turkinväri on yleensä valkoinen, harmaa tai sinertävä. Heidän häntänsä ovat hyvin pitkät.

Erikoistaidot: puroklaanilaiset osaavat uida ja kalastaa, toisin kuin useimmat muut. He ovat myös nopeita kaivamaan, ja hyviä piiloutumaan

Säännöt: heilläkin on Soturilain lisäksi omia sääntöjä:

-Älä valehtele, ja kerro kaikki tietämäsi asiat. Älä salaa mitään.

-Muista hyvä käytös, anteeksiantavuus ja omastaan luopimisen tärkeys

 

Vuoriklaani

Luonteenpiirteitä: Vuoriklaani on yleisesti hyvin omapäinen, eikä sitä niin vain määräilllä. Heillä on kova voitontahto ja kunnianhimo. He eivät pelkää toistensa satuttamista, mutta eivät tee sitä tahallaan. He ovat melko hiljaisia, mutta saattavat kinastella usein, ja kinastelut johtavat joskus tappeluun.

Ulkonäköpiirteitä: Vuoriklaanilaiset ovat isoja rotevia ja lihaksikkaita. Heillä on lyhyet jalat ja tylpät kynnet. hampaat heillä taas ovat suuret ja erittäin terävät, sellaiset mistä ei kannata saada osumaa. Heidän turkkinsa on pitkää ja tuuheaa, mutta karheaa.

Erikoistaidot: Vuoriklaanilaiset osaavat taistella todella hyvin, ja heillä on hyvä näkö. Sen lisäksi he ovat kestäviä juoksijoita. 

Säännöt:

-Älä valehtele

-Älä vahingoita klaanitoveria vakavasti

-Tunkeutujat saa häätää mahdollisimman kovakouraisesti

-Päällikölle puhutaan tämän antaessa luvan, ja luvan saa kumartamalla, ja kumartaminen lopetetaan kun on saanut luvan.

-Päällikkö syö ensin.

-Sairaat eivät saa erikoiskohtelua.

 

 

Sanaselittelyä

Ai mitä tarkoittaa mikäkin sana... okei, tietoampu tulee! Suojaan!

Metapelaaminen: Tarkoittaa että hahmo tietää asioita mitä sille ei ole kerrottu, mitä se ei ole nähnyt ym. Tarkoittaa myös sitä että hahmo tietää samat asiat kuin ihminenkin.

autohittaaminen: Tarkoittaa toisen, pelaajallisen hahmon liikuttamista, ilman pelaajan lupaa. Roolipelissä et saa liikuttaa toisen hahmoa, tai edes autohitata sitä puhumaan, katsomaan, tekemään, näkemään. Kaikkein paras vaihtoehto olisi, ettet kirjoittaisi edes silleen, että "hahmo 1 tönäisi hahmo 2:ta.". Paras olisi kirjoittaa: "Hahmo 1 yritti tönäistä hahmo 2:ta", eli et mielellään autohittaisi edes sitä, mitä toisen pelaajan hahmolle tapahtuu. Tarinoissa saat autohitata, mutta pelaajallisen hamon luonteen rajoissa.

munchaus/munchaaminen: Tarkoittaa sitä että hahmo on voittamaton ja onnistuu aina kaikessa. Sellaistakaan ei saa olla, epäonnistumisia sattuu!

Teleporttaaminen: tarkoittaa sitä, että hahmo menee paikasta toiseen ilman että menoa kuvaillaan yhtään. Täytyy ainakin mainita, mielellään ihan kertoa hahmon menosta paikasta toiseen. Ja ekaks saattoi tulla kuvitelma että hahmo hyppää portaaliin ja pääsee sitä kautta portaalin avulla toiseen paikkaan. Eli ei. Ei sellaistakaan. 

 

 

 

Kolmen ennustus

 

"Syttyy viha hyvän ja pahan välille, ja sota suuri herää. Syntyy kolme pentua, normaaleja nähnytkään, jotka omaavat suuren voiman. Heidän kohtalonsa on lopettaa riita, valon puolella, pimeys väistyköön, ja rauha palatkoon."

(Upea luovuuteni hedelmä taisi juuri mädäntyä)

Eli Pimeydenklaanin ja Taivaanklaanin välille syttyy sota. Normaalien klaanien täytyy päättää asettuvatko hyvän vai pahan puolelle.

Parille kissalle lähetellään epäselviä unia ja enteitä, ja ihan heti ei edes sodasta tiedetä. Samoihin aikoihin syntyy eri klaaneihin kolme pentua, jotka omaavat jotain, mikä heidän pitää salata: suuret voimat. Kolmikon täytyy tehdä yhteistyötä, ja lopettaa sota, taistella pahuutta vastaan kunnes se antautuu.

Liittyneet saavat siis tehdä kaksi kissaa, eri klaaneihin, jotka kuuluvat ennustukseen. Ylläpitäjä antaa niille voimat, ja tekee itse kolmannen :'D. 

Nämä kolme kissaa siis estävät kaikkea kissojen tietämää hyvää tuhoutumasta:3

Vähän sama kuin soturikissoissa kolmikon mahti, muttei kuitenkaan :D.

 

 

Liittymisohjeet

 

Ai miten liitytään?

1. Lukaise tämä maailma-juttu läpi. 

2. Tutki mahdollisesti hahmojakin. 

3. Paina tuolta mukaan-linkistä. 

4. Lue ne kaikki ohjeet ja säännöt tarkasti. 

5. Etsiydy sivulle, missä liitytään. 

6. Kirjoita hakemus ja lähetä se.

7. Odota vastausta kärsivällisesti.

 

 

Säännöt

 

Myös liittymissivulla on säännöt, mutta myös täällä. 

 • Noudata kaikkia ohjeita mitä sivuilla näet
 • Tottele ylläpitäjää
 • Noudata sääntöjä

Ole aktiivinen

 • Kirjoita vähintään kerran kuussa
 • Ole mukava kaikkia kohtaan
 • Älä tee liikaa hahmoja
 • Älä spämmää, metapelaa,  teleporttaa.
 •  Käytä yhtä nimimerkkiä -ylläpitäjä kyllä näkee kuka olet, vaikka esiinnyt eri nimimerkillä.
 • Autohittaaminen on vain ja ainoastaan tarinoissa sallittua, mutta toisen hahmoa ei saa tappaa niissäkään, itse keksittyjä npc-hahmoja saa.
 • Pentuihin,  kumppaniin ja oppilaaseen lupa ylläpitäjältä, ja sinulla täytyy myös olla riittävä kp-määrä. 

-tiedät varmaan perussäännöt,  ne kirjoittamattomat?  Noudata niitäkin:)